Ontdek de Geschiedenis van Drenthe tijdens een 4-daagse Fietsvakantie

Bij deze 4-daagse Fietsvakantie is inbegrepen:

  • Aankomst op dinsdag
  • Bagagevervoer (1 koffer p.p. max 20 kg.)
  • 3 Overnachtingen
  • 3x Een uitgebreid ontbijt
  • Fietsroutes
  • Parkeerplaats bij het 1e hotel

Prijs: vanaf: € 319,00 p.p. op basis van een 2-persoonskamer.

Exclusief:

  • 1-persoonkamer toeslag € 130,00
  • Lunch en drankjes
  • Diner
  • Toeristenbelasting
  • Entreegelden
  • Bijdrage aan garantiefonds: € 20,00 per boeking
  • Fietshuur
  • Brandstoftoeslag (indien de prijs van 1l diesel gaat stijgen naar meer dan € 2,54 per liter incl. BTW)

  Middels het garantiefonds is uw vooruitbetaald boekingsbedrag beschermd bij een door de Autoriteit Consument en Markt (ACM) erkende garantieregeling.

  Extra informatie:

  De technische uitvoering van deze reis is in handen van een organisatie die gespecialiseerd is in Fiets- en wandelvakanties, aangesloten bij garantiefonds STO garant en branchevereniging VVKR.

  Programma en routes onder voorbehoud van wijzigingen.

  De fietsroutes van deze vakantie worden aangeduid door het fietsknooppuntennetwerk. Ook zal er op aanvraag een gpx-bestand beschikbaar worden gesteld. Met behulp van een door de deelnemers zelf te installeren app op hun smartphone kan de route dan gefietst worden.

Startdata en prijzen

De prijzen zijn per persoon op basis van 2 personen op een 2-persoonskamer.

1 maart - 25 maart: € 319,00 p.p. 
26 maart - 25 april: € 349,00 p.p. 
26 april - 25 juni: € 359,00 p.p. 
26 juni - 31 augustus € 369,00 p.p. 
1 september - 30 september: € 359,00 p.p. 
1 oktober - 31 oktober: € 349,00 p.p. 
1 november - 30 november: € 319,00 p.p. 

De prijzen van deze 4-daagse Fietsvakantie in Drenthe is geldig van 1 maart tot en met 30 november 2024 met uitzondering van de feestdagen.

Ontdek de Drentse Geschiedenis

In deze vakantie fietst u door de geschiedenis van Drenthe. Natuurlijk staan de hunebedden op het programma. Maar ook de recente geschiedenis, zoals die van het gevangenisdorp Veenhuizen en die van voormalig Kamp Westerbork, passeert de revue. In 7 musea langs de route gaat de geschiedenis van Drenthe voor u leven.

De fietstochten verbinden de musea en de bijzonder fraaie natuur van Drenthe.

Het programma:

Dag 1: Aankomst ZuidlarenU reist op eigen gelegenheid naar Brinkhotel in Zuidlaren, waar u de komende nacht te gast bent. NB: In Elp zijn alle restaurants op dinsdag gesloten, de dichtstbijzijnde restaurants bevinden zich op 5km afstand in Westerbork of Schoonloo. 

Dag 2 van Elp naar Roden (ca. 57 km): 
Vandaag fietst u langs veel bezienswaardigheden. Na het ontbijt fietst u eerst naar voormalig kamp Westerbork. Vanuit dit kamp werden tijdens de tweede wereldoorlog ruim 100.000 mensen, voornamelijk joden, op transport gezet naar de vernietigingskampen in Polen en Duitsland. In het herinneringscentrum wordt het verhaal over het leven van de slachtoffers en overlevenden verteld. In de middag komt u door Veenhuizen, breng zeker even een bezoek aan het Nationaal Gevangenismuseum (entree niet inbegrepen). Verder door Veenhuizen, een dorp dat in niets lijkt op andere dorpen, met haar rechte lanen en statige panden. Aan het einde van uw fietstocht komt u aan in Roden bij Hotel Onder de Linden.

Dag 3 van Roden naar Zuidlaren (ca. 53 km): 
Vanmorgen geeft u de bagage af bij de receptie, vanmiddag wordt deze afgeleverd bij het Brinkhotel in Zuidlaren waar uw vakantie erop zit. Vandaag komt u langs Molen Woldzigt, Deze unieke industriemolen uit 1852 beschikt over een “afdeling” voor de productie van lijnolie (het zogenaamde olieslag) en over een “afdeling” meel malen. Beide zijn nog volledig operationeel en zijn nog regelmatig in gebruik. Daarna fiets u door naar Eelde waar u een uitstapje kunt maken naar het Internationaal Klompenmuseum, Museum de Buitenplaats voor figuratieve kunst of het Muziek Museum Vosbergen. U vervolgt uw route langs het Zuidlaardermeer. 

Dag 4 van Zuiderlaren naar Elp (ca. 53 km): 
s ’Morgens geeft u de bagage af bij de receptie. Deze wordt door onze koerier vervoerd naar Elp. Vandaag komt u door het Nationaal Park Drentsche Aa en over het Balloërveld. Naast natuur is Drenthe natuurlijk onlosmakelijk verbonden met de hunebedden. Op de route naar Elp ligt het Nationaal Hunebedden Informatie centrum in Borger. Een tocht door het verleden, want deze mysterieuze bouwwerken zijn zo’n 5000 jaar oud en omgeven door allerlei sagen en legenden. Een andere attractie op je route is het Boomkroonpad. Bewandel het pad dat langs de boom stijgt tot aan 22,5 meter hoogte. Eenmaal boven ziet u de boomtoppen in de mooiste seizoenskleuren. Aan het eind van de middag fietst u weer terug naar Elp en kunt u vervolgens beginnen aan de reis naar huis. 

De hotels waar u verblijft:

Zuidlaren - Brinkhotel
Elp - Hotel de Koekoekshof
Roden - Hotel Onder de Linden

Bagagetransport:1 koffer of tas per persoon, maximaal gewicht 20 kg.
Bagage dient om 09:00 uur gereed te staan op de door receptie aangegeven plaats.
Bagage wordt uiterlijk om 17:00 uur afgeleverd bij het volgende hotel.

8.5 | 4 reviews

Reviews van gasten

Anoniem

9

In Borger en Elp konden we niet dineren. In Elp was niet anders dan een pannenkoeken huis. Alles was verders goed geregeld.

Coby Vermeulen

8

Alles super geregeld,goede hotels,mooie fietstochten

Gilberte Jordens

9

Prima hotels en maaltijden. Zeer mooie tochten. Extra nacht in hotel Meulenhoek was niet doorgegeven aan hotel

Lia den Engelsen

8

4 mooie dagen gehad in een prachtig landschap met gezellige mensen. Knooppunten waren goed te vinden.

Mogelijkheden

De volgende faciliteiten zijn beschikbaar bij deze locatie. Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

 • Elektrische fietsen
 • Fietsenstalling

Onze partner

Genieten op de fiets of te voet in Drenthe

In deze fiets- en wandelprovincie is het heerlijk toeven in mooie hotels. Met onze speciale fietsarrangementen en wandelaanbiedingen gaat u van hotel naar hotel. Wij regelen alles voor u dus u kunt van uw welverdiende vakantie genieten. Heerlijk fietsen of te voet de ontdekkingsreis maken en wij brengen uw bagage naar het volgende adres.

Fietsen door Drenthe

Drenthe is natuurlijk Fietsprovincie nummer 1 en heeft prachtige natuurgebieden en natuurparken waar u als fietsliefhebber op en top van kunt genieten tijdens de speciaal samengestelde fietsvakanties. Laat u inspireren en vraag ons de mogelijkheden om van uw fietsvakantie een onvergetelijke reis te maken.

Gastvrije hotels, lekker eten en uitstekende fietsroutes hebben wij voor u samengesteld in mooie fietsvakanties.

Wandelschoenen aan en stappen maar ...!

Ook de wandelvakanties zijn met grote zorg samengesteld om zo een heerlijke belevenis te voet te maken. Bezoek een van de mooie natuurparken die Drenthe rijk is. En als u na een dag wandelen aan komt bij het volgende hotel en uw bagage is inmiddels gearriveerd checkt u lekker in om te genieten in en rondom het hotel.

Reserveren

Heeft u een passend arrangement gevonden dan kunt u online of telefonisch uw aanvraag indienen en uw wensen uiteraard kenbaar maken. Wij maken graag een passende aanbieding voor u om zo uw fietsvakantie of wandelvakantie onvergetelijk te maken.